Hoppa till innehåll

Utlysning till Platsens författare sommaren 2022

  Välkommen att söka till Platsens författare sommaren 2022!

  Vill du feriearbeta som författare? Går du i årskurs 1, 2 eller 3 på gymnasiet? Då kan du ansöka till Platsens författare på Jönköpings litteraturhus. I år kan vi stolt presentera att två stipendiater kommer få författarstipendiet UNO, som delas ut av Jönköpings litteraturhus Antikvariat UNO. Stipendiet är på 5000 kronor. Du får utöver stipendiet samma ferielön som andra anställda feriearbetare i kommunen. Vi erbjuder två platser och du kommer få handledning i ditt arbete av en skrivpedagog.

  Var: Jönköpings litteraturhus, Syrgasvägen 7
  När: 21 juni – 9 juli
  Hur: Ansök med en text i valfri genre som du skrivit samt en kort beskrivning om varför du vill ha sommarjobb som författare. Skicka dina arbetsprover i PDF-format till info@jonkopingslitteraturhus.se och märk ämnesraden i mejlet med: Arbetsprov Platsens författare. Glöm inte att uppge ditt namn efter titeln i dokumentet.
  Sista ansökningsdag: 1 maj

  Vad förväntas av dig som stipendiat:

  1. Du arbetar med ett personligt skrivprojekt.
  2. En reaktion på ett lokalt författarskap. En rektion kan vara en novell, dikt, ett kåseri eller liknande.
  3. Att du redovisar ett av dina skrivprojekt under SmåLit 2022.

  Platsens författare är en satsning av Region Jönköpings län – Kulturutvecklingsenheten i samverkan med Gnosjö kommun, Tranås kommun, Fritof Nilsson Piraten sällskapet, Kultivera, Isaberg Förlag, ABF Mullsjö, Jönköpings litteraturhus och Holavedsgymnasiet.

  Har du frågor, mejla: info@jonkopingslitteraturhus.se

  Nyfiken? Se Daniel Duertes film om Platsens författare 2020