Hoppa till innehåll

Berättarhelg – Orden på Munksjön

    13-14 november äger Berättarhelgen – Orden på Munksjön rum. Tre fantastiska ordkonstnärer kommer till Litteraturhuset.

    Först ut är Ola Henricsson från Göteborg som har berättat sagor, sägner och myter för barn och ungdomar i över tjugo år. I stadsdelen Bergsjön är han mer känd som ”Berättar-Ola”. Han är också en populär föreläsare och har träffat tiotusentals lärare och förskollärare runtom i Sverige och inspirerat dem att berätta mer.

    På lördagskvällen får vi stifta bekantskap med Pelle Olsson som är författare och sjuksköterska. Han har gjort succé på berättarfestivalen i Ljungby i flera år och uppträder numera professionellt med egna historier på berättarfestivaler, i skolor och på bibliotek. Under de senaste åren har han även varit engagerad i Berättarnät Kronoberg med centrum i Ljungby. Tre gånger har han vunnit svenska mästerskapen i Berättarslam.

    Lördagskvällen avslutas med Gabriella Fäldt som är kommunikatör, copywriter och standupkomiker med bas i Jönköping. Denna helg bjuder hon på showen ”Gul, kul och 40” som varvar storytelling och standup med dagboksläsning på östgötska. Hög igenkänning och befriande skratt utlovas.