Hoppa till innehåll

Välkommen att söka till Platsens författare sommaren 2022

Vill du feriearbeta som författare? Går du i årskurs 1, 2 eller 3 på gymnasiet? Då ska du ansöka till Platsens författare på Jönköpings litteraturhus.

I år kan vi stolt presentera att fem stipendiater kommer få författarstipendiet UNO, som delas ut av Jönköpings litteraturhus Antikvariat UNO. Stipendiet är på 2 000 kronor. Du får också samma ferielön som andra anställda feriearbetare i kommunen.

Vi erbjuder fem platser och du kommer få handledning i ditt arbete av författare.
Var? – Jönköpings litteraturhus, Syrgasvägen 7
När? – 20 juni – 8 juli 2022
Hur? – Ansök med en text i valfri genre som du skrivit samt en kort beskrivning om varför du vill ha sommarjobb som författare. Skicka dina arbetsprover i PDF-format till info@jonkopingslitteraturhus.se och märk ämnesraden i mejlet med: Arbetsprov Platsens författare. Glöm inte att uppge ditt namn efter titeln i dokumentet. Sista ansökningsdag: 1 maj

Vad förväntas av dig som stipendiat:

  1. Du arbetar med ett personligt skrivprojekt.
  2. Du arbetar med en reaktion på ett lokalt författarskap. En reaktion kan vara en novell, dikt, ett kåseri eller liknande.
  3. Att du redovisar ett av dina skrivprojekt under bokmässan SmåLit 2023.

Se Daniel Duertes film om Platsens författare 2020:

Platsens författare är en satsning av Region Jönköpings län – Utbildning och kultur i samverkan med Gnosjö kommun, Tranås kommun, Fritof Nilsson Piraten sällskapet, Kultivera, Isaberg Förlag, ABF Mullsjö, Jönköpings litteraturhus och Holavedsgymnasiet. Har du frågor, mejla: info@jonkopingslitteraturhus.se