Överraskningar, lekfullhet och allvar – Svea Lofthouse & Angel Park kommer till Jönköpings litteraturhus minipoesifestival

Jens Sandberg. Foto: Peter Björkman
Foto: Peter Björkman

På söndag har du möjlighet att lyssna på poesiduon Svea Lofthouse & Angel Park som under senhösten 2021 kom ut med sin andra poesisamling Kartor över morgondagens drömmar.

Peter Björkman (Angel Park) och Jens Sandberg (Svea Lofthouse) döljer sig bakom pseudonymerna. De träffades under studierna till bibliotekarier i Borås 1989-1991.

– Efter det har vi träffats årligen i Sverige och Österbotten. Skrivit ihop när vi träffats, berättar Jens Sandberg.

Efter drygt 30 år i skrivande tillsammans framhäver Jens Sandberg just samarbetet, att det är fullt av överraskningar, lekfullhet och allvar.

– Allt är möjligt. DIY. Musik vi gillar ofta på i bakgrunden när vi skriver. Att vi är bästa vänner har säkert något med slutresultatet att göra.

I Kartor över morgondagens drömmar märks det gemensamma musikintresset genom den vilda referensapparat som paret skapat. I poesin finns både Kicki Danielsson och Peter Albert Neil Perrett inarbetade och åtskilliga litterära referenser. På förlagets hemsida beskrivs diktningen som surrealistisk, som att verkligheten vrids runt för läsaren så att den tycks både främmande och närvarande.

Jens Sandberg menar att poesin har förmågan att förmedla sådant som andra litterära genrer inte förmår.

– Någon sorts frihet, berättar han.

Som bibliotekarier speglas också poeternas erfarenhet i dikten.

18

Klockan tre en torsdagseftermiddag i maj
är luften klar och solen hög,
fåglar låter överallt – och människor gör sig glada.
Erik känner vårens frihet och gränslösa löften.
Han skyndar in till hyllorna på Borghamns bibliotek
och blir kvar där i fyra timmar.
Eriks vårskri skallar mellan hyllorna.

Under Jönköpings litteraturhus minipoesifestival kommer Svea Lofthouse & Angel Park att framträda två gånger: 13:02 och 13:30.

14 kommentarer till “Överraskningar, lekfullhet och allvar – Svea Lofthouse & Angel Park kommer till Jönköpings litteraturhus minipoesifestival”

  1. May I just say what a comfort to uncover somebody who truly knows what theyre talking about on the internet. You actually know how to bring a problem to light and make it important. More and more people should look at this and understand this side of the story. Its surprising you arent more popular because you certainly have the gift.

  2. Im excited to discover this web site. I need to to thank you for ones time for this wonderful read!! I definitely savored every bit of it and I have you bookmarked to look at new information in your web site.

  3. I don’t need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, it’s nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least that’s what I thought until I came across Article Forge… Built by a team of AI researchers from MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an artificial intelligence (AI) powered content writer that uses deep learning models to write entire articles about any topic in less than 60 seconds. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a complete article in less than 60 seconds! order here.

  4. I was extremely pleased to discover this page. I want to to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every part of it and I have you bookmarked to look at new information on your web site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.