Hoppa till innehåll

Sofia Ekberg till klubb Mikrokosmos den 4 april

  Sofia Ekberg är musikalartisten som sadlade om till låtskrivare och vispoet. Under Klubb Mikrokosmos måndagen den 4 april framträder hon på scenen i antikvariat UNO.

  I ursprunget kommer Sofia Ekberg från Jönköping och Bottnaryd men hon bor just nu i Göteborg. Från början utbildade hon sig till musikalartist på Balettakademien i Göteborg och The London Studio Centre. Hon deltog i produktioner både i Sverige och England.

  I England började Sofia skriva sånger och framträda på öppna scener, hon var studiosångare och spelade på gatorna med bandet Jest. Här förlorade hon sin röst. Sofia Ekberg fortsatte att skriva sånger men upplevde en tyst period i sitt liv medan hon arbetade för att återfå sin kapacitet.

  Debut EP:n med egna sånger – All the Small Details kom 2013 och med den i bagaget har hon rest runt och spelat i Sverige, Danmark, Tyskland, Irland, Grönland och USA; sommaren 2017 gjorde hon en soloturné med tåg från Portland till Los Angeles.

  Just nu är Fia aktuell med plattan Bangatan – hennes första fullängdsalbum, helt på svenska. Livet levt från Bangatan, ett stenkast från Stigbergstorget i Majorna, Göteborg, utgör grunden för detta personliga album. Det handlar om att älska, åldras, finnas till, vilja leva så att en går sönder, föräldraskap, ilska, stor sorg och längtan efter tillhörighet och försoning.

  När Fia inte spelar själv undervisar hon på singer/songwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola

  Läs mer på hennes hemsida: sofiaekberg.com