Hoppa till innehåll

Tomas von Brömssen till Berättarhelgen

  Den 16 oktober, 16:00 framträder Tomas von Brömssen tillsammans med musikerna Göran Berg och Stefan Sandberg till Berättarhelgen i Jönköpings litteraturhus under föreställningen Tidernas förälskelse.

  Tidernas förälskelse är en musikalisk resa från Fransesco Petrarca i 1300-talets Italien till Håkan Hellström i Slottsskogen på 2000-talet. Tomas von Brömssen turnerar tillsammans med två gitarrister: Göran Berg och Stefan Sandberg. Framför allt är det slutet av den musikaliska resan som fått uppmärksamhet. I Aftonbladet omnämner Tomas von Brömssen Håkan Hellström som ett geni och ett par gånger har de uppträtt tillsammans, inte minst under Allsång på Skansen.

  Tomas von Brömssen är framför allt känd som skådespelare. I mitten på 1970-talet slog han igenom i serien Albert och Herbert tillsammans med Sten-Åke Cederhök, därefter har han varit känd som ”Hebbe lille”. Av naturliga skäl är Tomas von Brömssen djupt förknippad med Göteborg och det göteborgska lynnet. Flera gånger har han prisats av staden.

  Skådespeleriet har både humor och djup, vilket visas i Mitt liv som hund, Lust och fägring stor, Ormens väg på Hälleberget och inte minst i Tårtgeneralen. Tack vare hans långa karriär är han idag en av Sveriges mest folkkära skådespelare och artister. På den musikaliska scenen har han framför allt spelat klarinett och sjungit visor.

  Om föreställningen Tidernas förälskelse skriver han:

  TIDERNAS FÖRÄLSKELSE

  Följ med på en kärleksfull resa i tiden! Vi börjar i Italien på 1300 talet med Francesco Petrarka och slutar på 2000 talet i Slottsskogen med Håkan Hellström.
  Vi besöker den svenska landsbygden. Vi gör en resa över havet till det stora landet i väster.
  Vi sjunger visor, vi sjunger blues, vi läser dikter, vi spelar jazz, vi är glada, vi är ledsna, vi är fågel, vi är fisk och vi är lite mittemellan.
  Vi bjuder in publiken till kärleken till allt som gör oss till dem vi är och låter även publiken sjunga en sång till sig själva.

  Allt detta till ackompanjemang av två förälskade gitarrer och en kärlekskrank klarinett.

  Tomas von Brömssen: Sång, klarinett, concertina, sälgflöjt

  Göran Berg : gitarr och sång

  Stefan Sandberg: gitarr och sång

  Välkommen!

  Söndagen den 16 oktober
  16:00
  149 kronor i entré (119 kronor om du är medlem i Jönköpings litteraturhus)
  Biljett löses i entrén eller genom förköp via Jönköpings litteraturhus butik