Hoppa till innehåll

Välkomna till Skrivarhubben!

  Helgen 4-5 december kommer några av landets främsta författare i genren skräck/fantasy till Jönköpings litteraturhus. Det blir två fantastiska (i ordets rätta bemärkelse) dagar fyllda av spännande möten och samtal om skrivande.

  Lördagen

  inleds med vernissage av Peter Bergtings sagoskimrande bilder och följs upp av inspirerande workshops med Peter Nyberg som är lärare i kreativt skrivande på Jönköping University. Efter detta får vi en introduktion i att skriva skräckpoesi. Det är performancekonstnären och poeten Mauritz Tistelö som håller i denna workshop.

  Kvällen presenteras av bokräven Daniel Sjölin som under flera år var programledare i det populära tv-programmet Babel. Han välkomnar och introducerar skräckmästaren John Ajvide Lindqvist och hyllade Sara Bergmark Elfgren – aktuell med romanen Grim och tv-serien Deg, samt håller i samtal med Ina Rosvall som
  gjorde en häpnadsväckande debut med romanen Harungen förra året. Programmet inramas av Peter Bergtings konst och ett avslappnat brittisk afternoon tea.

  Söndagen

  vänder sig till en yngre publik och till de som har barnasinnet kvar. Fyra barnboksförfattare Nils Andersson – en rimmästare som fick Lennart Hellsingstipendiet 2021, Lisa Fransson – som bland annat skriver i sagoform om att hantera sin rädsla, Oskar Källner – fantasyförfattaren som återvänt till sin hemstad Jönköping och är aktuell med Fängelseflykten och Peter Ekberg – framtidsforskaren som inte bara presenterar sina bilderböcker men också har med sig nya robotar. Söndagens konferencier är verksamhetsledaren på Jönköpings litteraturhus
  Gunnar Källström.

  Vi följer FHMs rekommendationer, om vi blir många, var beredd att uppvisa Covidpass vid entrén!

  Mer information, författarporträtt och biljetter: www.skrivarhubben.se