Hoppa till innehåll

Nummer 1 av Brödtexten ute

  Jönköpings litteraturhus släpper en ny tidning: Brödtexten. Planerad utgivning är fyra gånger om året. Tanken är att tidskriften i slutet av året ska kunna sammanställas till en enkel årsberättelse över vad som händer på litteraturhuset. Eftersom slutet av hösten var intensivt med Berättarhelgen – Orden på Munksjön och Skrivarhubben valde vi att sammanställa ett första nummer till jul. Här kan du läsa krönikor av verksamhetsledaren Gunnar Källström och Embla Sjöblom. John Ajvide Lindqvist och Sara Bergmark Elfgren intervjuades inför Skrivarhubben. Medlemstexten kommer från Camilla Mollung som snart kommer med en ny diktbok: Wittgensteins brorsas högra hand. Dessutom finns ett rikt utbud av fotografier från höstens evenemang. Som pricken över i är tidningen gratis och bara att ladda ner här: Brödtexten

  Krönika av Gunnar Källström – Jönköpings litteraturhus: en levande organism på tre ben
  Nyöppning av antikvariat UNO
  Premiär för Klubb Mikrokosmos
  Berättarhelg – Orden på Munksjön
  Gabriella Fäldt – Om livet, döden och allt däremellan
  Skrivarhubben 2021
  John Ajvide Lindqvist – hur miserabelt att vara barn och dricka människors blod för att överleva
  Bildreportage från Skrivarhubben 2021
  Sara Bergmark Elfgren – Verkligheten i en småskev spegel
  Plats för skrivarprojekt – Oskar Källners realistiska Science Fiction
  Medlemstexten – Camilla Mollung
  Krönika – Embla Sjöblom
  Våren 2022 i Jönköpings litteraturhus
  God Jul och Gott Nytt År