Hoppa till innehåll

Jönköpings litteraturhus minipoesifestival

  Jönköpings litteraturhus minipoesifestival innebär att poeterna framträder och publiken efter deras framträdanden får reagera på framträdandet genom en eller flera egna dikter. De närvarande kommer att få en mailadress till vilken de färdigredigerade dikterna i efterhand skickas för publicering i en digital antologi som publiceras på www.jonkopingslitteraturhus.se.

  De medverkande poeternas böcker kommer att finnas till försäljning, liksom kaffe och fika.

  Välkomna!

  PROGRAM

  13:00 Invigning av Peter Nyberg

  13:02 Svea Lofthouse & Angel Park

  13:15 Skrivande

  13:30 Svea Lofthouse & Angel Park

  13:45 Skrivande

  14:00 Hanna Lindahl

  14:15 Skrivande

  14:30 Magnus Grehn

  14:45 Skrivande

  15:00 Boksläpp Wittgensteins brorsas högra hand / Ett innerligt sätt att förintas

  15:15 Camilla Mollung

  15:30 Skrivande

  15:45 Peter Nyberg

  15:55 Skrivande

  16:10 Tack och fortsättning

  Medverkande poeter

  Svea Lofthouse & Angel Park är pseudonymer för Jens Sandberg (Svea) och Angel Park (Peter).

  De har skrivit dikter ihop sedan år 1990, då de båda studerade på bibliotekshögskolan i Borås.

  Senast gav de ut boken Kartor över morgondagens drömmar (Fri press, 2021).

  Magnus Grehn arbetar som bibliotekarie i Tranås och har förutom jobbet många strängar på sin lyra. Han driver förlaget Magnus Grehn Förlag, arrangerar Mikroförlagsmässan under Tranås at the Fringe varje år, är inblandad i mycket av Kultiveras aktiviteter som exempelvis Pilsnerpoesi, är engagerad medlem i Piraten-sällskapet (Fritiof Nilsson). Utöver detta utgör han ena halvan av duon Två män i en dambob och han är/var sångare i 16 Blåsare utan Hjärna. När han har tid över skriver han själv lite poesi, samtidigt som han gärna avnjuter hysterisk experimentjazz.

  Hanna Lindahl är organist och poet, till vardags verksam som kyrkomusiker i Arbogabygdens församling. Hon bor i Strängnäs sedan 17 år tillbaka. Hon skriver regelbundet poesi, artiklar och även sångtexter och psalmer. Nyligen gavs hennes tredje diktsamling ”I berget får drakarna vila” ut. Tidigare utgivningar är ”Vanmakten”, 2009 samt ”Mellan rummet” 2011. Följ gärna hennes poesi via Instagram: HannaLinpoet.

  Camilla Mollung (f. 1972) föddes i Eda, Värmland och bor i Norrahammar söder om Jönköping. Ursprungligen utbildade hon sig till textillärare vid Göteborgs universitet och studerade därefter konst på högskolan i Oslo samt på Kunst- og håndverksskolen i Oslo. I början av 2000-talet arbetade hon deltid som konstnär med offentlig utsmyckning och utställningar främst av pixel art och måleri. Tillsammans med en kollega drev hon ett galleri, Studio Zeugma, på Tändsticksområdet i Jönköping. Hon försörjde sig under tiden som apotekstekniker med ett avbrott på tre år då hon designade profilkläder på ett mindre företag samt tog en ettårig trädgårdsutbildning. I slutet av 00-talet började hon ta kurser vid Linnéuniversitetet och har nu en master i kreativt skrivande. 2017 började hon arbeta på Jönköping University där hon i sin tjänst bland annat utvecklade kurserna i kreativt skrivande. 2018 grundade hon Jönköpings litteraturhus som hon sedan drev fram till 2021 då hon släppte både litteraturhuset och sin tjänst på JU för att skriva och illustrera parallellt med att hon återupptog sitt ursprungliga yrke som textillärare. 

  Peter Nyberg (f. 1974) kommer från Skogstorp och bor i Norrahammar. Han har givit ut tolv böcker inom genrerna poesi och essäistik samt sju översättningar från engelska till svenska, främst av walesiska och irländska poeter. Mellan 2009 och 2019 grundade och drev han tidskriften Populär Poesi. Till vardags arbetar han på Jönköping University som lärare i bland annat kreativt skrivande.