Hoppa till innehåll

Tack Sofia Ekberg för stämningsmättade visor under Klubb Mikrokosmos

    Sofia Ekberg började med titelspåret på den skiva som fått Manifestpriset 2021, Bangatan. Låtarna är skrivna utifrån hennes boende och iakttagelser där. I ursprunget kommer hon från Bottnaryd utanför Jönköping men har alltid haft komplex över att hon och modern flyttade runt i lägenheterna i samhället. De bodde två år på samma ställe sedan var det dags att röra sig – därför har tapetklister kommit att bli lukten av löften om något annat.

    Bangatan är en kärleksplatta och vi får som publik under den halvtimmeslånga, intima konserten känna av både moderskärlek och den desperata längtan efter tvåsamhet. Sofia Ekberg läser en dikt av Karin Boye, som hon menar sig tyckt om från det ögonblick hon förstod vad längtan var, och den låt som inspirerats av dikten.

    Efter en halvtimme avslutades den akustiska konserten för kaffedrickande och samtal.

    Nästa Klubb Mikrokosmos genomförs den 2 maj med Ingeli Aalto och Beatriz Quevedo de Hansen.