Hoppa till innehåll

Gunnar Källström till Klubb Mikrokosmos

  Gunnar Källström, före detta verksamhetsledare på Jönköpings litteraturhus, presenterar sitt senaste album Den roliges väg under Klubb Mikrokosmos, 18:00 den 2 september.

  Beppe och Gunnar

  Under Klubb Mikrokosmos den 2 september presenterar Gunnar Källström sitt senaste album Den roliges väg. Det är det tionde i ordningen och här återfinns visor om fred, nära relationer, barnets världar och tiden som passerar medan makaronerna kokar.

  Titeln korresponderar med Erik Lindegrens diktsamling Mannen utan väg och ger också en passning till Nils Ferlins dikt ”Rolige bror”. Lindegrens avsikt var att ge uttryck åt sin samtids vanmakt under andra världskriget. Ferlins dikt är ett avsked av en god vän, en själsbroder i marginalen. Gunnar Källström gör en nutidsreflektion på det personliga planet, en inåtvänd nyhetsspegel helt enkelt. 

  Det viktiga och vackra med det här albumet är försoningens röda tråd invävd i inspiration från Jojje Wadenius, Joni Mitchell, Django Reinhardt och gammal pop. Plattan har arbetats fram i nära samarbete med multimusikern Martin Olsson som spelar i stort sett alla instrument på inspelningen och som också har suttit vid mixerbordet. 

  Gunnar Källström är estradör, vispoet och författare med sina rötter i Jönköpings län, vilket inte minst avspeglar sig i titeln Rivjärnet i Taberg, som är en novellsamling där flera orter i länet dyker upp.

  För att delta i Klubb Mikrokosmos krävs medlemskap i Jönköpings litteraturhus, men är därefter är evenemangen gratis.