Hoppa till innehåll

Snezana Bozinovska – inställt!

Foto: Emelie Asplund
Tyvärr måste vi meddela att lördagens föredrag med Snezana Bozinovska är inställt på grund av sjukdom. Nytt datum kommer senare i vår, så håll utkik!
Följ oss gärna på Facebook: Jönköpings litteraturhus och Instagram: Jkpglitteraturhus, så ni inte missar våra uppdateringar.

I samband med Förintelsens minnesdag kommer journalisten Snezana Bozinovska den 28 januari till Jönköpings litteraturhus och berättar om sin bok Vad dina ögon såg: berättelsen om hur Ester och Leon överlevde.

Snezana, född 1975, är journalist och uppvuxen i Borås. Hon har tidigare arbetat på GöteborgsPosten som redaktör för tidningens grävredaktion. Sedan 2021 jobbar hon på SVT:s Uppdrag granskning.

I Vad dina ögon såg, utgiven på Nordstedts förlag 2021, berättar hon om förintelseöverlevarna Ester och Leon Rytz och deras upplevelser i några av de mest ökända koncentrationslägren under andra världskriget. Hur de överlevde och om deras nya liv i Sverige där de kom att tillhöra dem som byggde upp det moderna Sverige. Paret Rytz är några av de sista rösterna som ännu kan vittna.

Datum: Okänt, meddelas under våren

Plats: Jönköpings litteraturhus

Inträde: 50:- (Kostnadsfritt för medlemmar i Jönköpings litteraturhus. Det går också utmärkt att bli medlem på plats.)

Lättare fika finns till försäljning