Hoppa till innehåll

Världsbokdagen 2024

    Tisdagen 23 april firas Världsbokdagen runt om i världen. 1995 instiftade Unesco dagen för att uppmärksamma böcker och författare och upphovsrättens betydelse för att sprida kunskap och förståelse. 23 april är också minnesdagen för flera författare, bland annat Halldor Laxness, Miguel de Cervantes, William Shakespeare, Karin Boye, med flera.

    Vi håller öppet 17 – 21.00 på tisdag och välkomnar alla att skänka en bok till vårt antikvariat. I utbyte får ni en tomatplanta (eller chiliplanta). Lyssna på ett stycke ur Cervantes Don Quijote eller framför något eget (varför inte en tolkning av Don Quijote i valfri genre?). Vi kommer ha bra erbjudanden på böcker av Laxness, Cervantes, Boye, Shakespeare och några fler författare som har anknytning till 23 april. Fika finns till försäljning. 

    När: tisdag 23 april kl. 17.00 – 21.00

    Var: Jönköpings litteraturhus, Kämpevägen 26 

    Välkomna!