Hoppa till innehåll

Platsens författare

Går du på gymnasiet och vill arbeta som författare? Ansök till Platsens författare 2024.

Vi erbjuder fyra ungdomar från Jönköping möjlighet att under tre veckor arbeta som författare. Du får handledning av verksamma författare och skrivpedagoger. En text av varje författare sammanställs sedan i en antologi som presenteras under bokmässan SmåLit 2025. Du kommer jobba med två skrivprojekt, ett på temat Viktor Rydberg samt ett valfritt. Du får samma ferielön som andra anställda feriearbetare i Jönköpings kommun.

Var: Jönköpings Stadsbibliotek

När: 17 juni – 5 juli 2024

Vad som förväntas av dig
  1. Du arbetar med ett personligt skrivprojekt.
  2. Du arbetar också med en reaktion på ett lokalt författarskap (Viktor Rydberg). En reaktion kan vara en novell, dikt, ett kåseri eller liknande.
  3. Att du låter ett av dina skrivprojekt vara med i antologin och kan tänka dig vara med att presentera den under SmåLit 2025.
Ansökan

Skicka in ett arbetsprov i form av en text du skrivit i valfri genre samt en kort beskrivning om varför du vill ha sommarjobb som författare. Skicka till info@jonkopingslitteraturhus.se och ange Arbetsprov Platsens författare 2024 som ämne. Filerna ska vara i PDF-format. Glöm inte att uppge ditt namn efter titeln i dokumentet.

Sista ansökningsdag är 15 maj.

Vid frågor: info@jonkopingslitteraturhus.se.

Bakgrund

Platsens författare är en satsning av Region Jönköpings län – Utbildning och kultur och arrangeras av Jönköpings litteraturhus, Tabergsådalens kulturhus, Fritiof Nilsson Piraten sällskapet, Kultivera, Isaberg Förlag, Tranås kommun, ABF Mullsjö.

Läs om projektet på Regionens webbplats.

Se Daniel Duertes film om Platsens författare 2020: