Hoppa till innehåll

Om Jönköpings litteraturhus

Jönköpings litteraturhus ligger vid södra Munksjön på Kämpevägen26.

Jönköpings litteraturhus är en plats där litteraturintresserade får chansen att verka och utvecklas och där läsning och litteraturskapande möts.

Jönköpings Litteraturhus är till för olika litterära konstformer, där bildskapande har en naturlig plats. Särskild vikt läggs vid att lotsa unga människor in i läsning och litterärt skapande.

Jönköping litteraturhus är en plats för generationsöverskridande samtal där yttrandefriheten värnas och där alla välkomnas att vara en del i den litterära verksamheten på demokratiska grunder.

Verksamheten i huset omfattar bland annat läsningar, seminarier, föreläsningar, utställningar, workshops, uppsökande verksamhet samt arbetsplatser för medlemmar.

Jönköpings litteraturhus verkar för att bidra till att den kulturella arenan i länet växer och stärks genom att skapa och delta i kreativa och nyskapande samarbeten med andra aktörer i kommunen och länet, men också med andra litterära aktörer i Sverige och internationellt.

Om du är nyfiken på vår verksamhet går det bra att kontakta oss eller helt enkelt göra ett besök: info@jonkopingslitteraturhus.se

Litteraturhuset är öppet:

Måndag – torsdag 9:30 – 16:00

Interim verksamhetsledare/kassör
Anne Appelblad
mynta@jonkopingslitteraturhus.se

Föreningen Jönköpings litteraturhus styrelse
Ordförande: Dan Nilsson
dan@jonkopingslitteraturhus.se

Besök Jönköpings litteraturhus
Kämpevägen 26, Jönköping